tisdag 17 maj 2011

Att undvika häng

Många verkar tro att stora bröst automatiskt innebär häng. Det gör det inte. Visst, efter amning och med ålder så visst, men, innan dess finns det stora variationer. Så, vad kan man göra för att undvika det hela, förutom att bli gravid och åldras?

En bra bh
Det första är en bra bh. Det är något av de absolut mest underskattade alternativen. Många satsar på en sportbh, men, vi springer, går i trappor och hoppar en del ändå. Det bästa tipset här är att en vardagsbh även den ska klara studstestet. Hoppa upp och ner i provrummet för att testa den. Vid speciella tillfällen är det  elt okej med lite mer urringning, men till vardags behövs oftast något med mer stöd. Sportbh:n bärs bara korta stunder, men din vardagsbh rör du dig i mycket om man tänker på allt som görs under dagen. Vid varje studs sträcks brösten ut, vilket inte alls är bra i längden.

Tänk också på att bära bh ofta. Även de där timmarna på morgonen i pyjamas tär på kroppen. Vissa, inklusive jag) tycker att det känns bättre att sova i en mjuk bygelfri bh, något som också gör att man med gott samvete kan ta det lite lugnare på morgonen.


En bra sportbh
En bra sportbh är dock också viktigt. Extra viktigt är det om man sysslar med idrotter med kraftiga rörelser i. Ridning och löpning är båda sådana sporter som det är extremt viktigt med en bra sportbh till. Shock Absorber har en bounceometer som visar hur pass illa det blir utan eller med en dålig sportbh.

Faktum är att om man har riktigt otur kan studsandet göra att ligamenten i brösten skadas. Det är dessa som håller ihop brösten, och om man sliter på dem så får man automatiskt betydligt mer häng.

Håll vikten
Bröst består dels av fett, som är rätt mjukt, men också av körtlar och annan bröstvävnad. Det senare är betydligt fastare i formen. Om man går upp i vikt och lägger på sig fett på brösten blir formen också mjukare och man tappar fastheten. Går man senare dessutom ner i vikt blir problemet ännu större.

Sola lagom
För mycket sol får huden att åldras, vilket gör att hudens elasticitet minskar. När huden är mindre elastisk så minskar förmågan att forma sig efter kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar